Bailey's torta

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

hozzávalók

  • 12.5 dkg étcsoki
  • 12.5 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 12.5 dkg liszt
  • 2 darab tojás
  • 2.5 dkg étkezési keményítő
  • fél csomag sütőpor
  • 5 dl tej
  • 3 db zselatinlap
  • 1.25 dl bailey's
  • 15 dkg crem facire vagy tejföl
  • 60 dkg tejszín
  • kakaópor a díszítéshez

Elkészítés

A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, a vajat, 10 dkg cukrot vaníliás cukrot és a csipet sót habosra keverjük és egyenként a tojásokat hozzákeverjük. A felolvasztott csokoládét is hozzákeverjük. A lisztet az étkezési keményítővel és a sütőporral elvegyítjük és állandó keverés mellett a vajas masszához adjuk. Egy 26 cm tortaformába töltjük (amit előtte kivajaztunk liszteztünk) és előmelegített sütőben 175 fok (gázfokozat 2) 25-30 percig sütjük tűpróbával megnézzük. A zselatint hideg vízben megpuhítjuk (kb. 10 perc) és pár csepp forró vízben feloldjuk és a Bailey's krémmel elkeverjük, majd hozzá adjuk a crem fraicet (vagy tejfölt) 40 dkg tejszínt föl verünk kemény habbá és ezt is a többi krémbe beleforgatjuk. A tortát egy éjszakára hidegre tesszük. A megmaradt 20 dkg tejszínt is keményre verjük és nyomózsákban a tortát kidíszítjük vele.

Megjegyzés

Nagyon jó ez a recept, a krémje nagyon finom, de nekem e torta lappal vannak nehézségeim. Így 4 tojásos kakaós vizes piskótát szoktam helyette sütni és még olcsóbban is ki jön. Igen nagy sikerem volt vele már 2 alkalommal is, tudom ajánlani másoknak is. A receptet "Mariann" név alatt küldték be.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.